BIH

U Kreki održan javni skup "Vratite nam Partizan"

Inicijativa za adaptaciju objekta DTV "Partizan"

Autor:M. Ah.

25.4.2015

Udruženje građana „Kreka“ danas je organiziralo javni skup pod nazivom „Vratite nam Partizan“ ispred objekta DTV „Partizan“ u Tuzli, na kojem se govorilo o Inicijativi za adaptaciju ovog objekta, te o historijskom i kulturnom značaju njegovog prostora.

Radi se o tome da se u tuzlanskom mjestu „Kreka“ nalazi sportski prostor pod nazivom „Partizan“, koji godinama propada, a kroz historiju bio je simbol sporta i kulture.

- Mi smo obavijestili Opštinu da ćemo pokrenuti ovu pozitivnu inicijativu o adaptiranju „Partizana“, kako bi se urerdio ovaj prostor. Mislimo da ovo veoma važno za lokalnu zajednicu i povodom toga na skup smo pozvali i gradonačelnika, pomoćnike i ostale, kako bi informirali javnost o pokretanju ove aktivnosti - kazao je Čičko Derviš, predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana „Kreka“ Tuzla.

Istaknuo je da žele pokazati da postoji interes lokalne zajednice za adaptiranje „Partizana“, kako bi se, tvrdi, mogao koristit kao mjesto okupljanja, druženja i razgovora svih građana ovog grada.

- Hoćemo da animiramo javnost i lokalnu aministraciju da urade ono što je u interesu lokalne zajednice, a što je legalna obaveza vlasti da se ovaj prostor stavi u funkciju. Mi od toga nećemo odustati - podvukao je Derviš.

Organizatori su sa skupa poručili javnosti da ova aktivnost predstavlja glas građana Tuzle, koji smatraju da gradu treba kulturni, sportski i drugi sadržaji, a ne samo poslovno-stambene zgrade.

Skup je popraćen bogatim prigodnim kulturno-zabavnim programom.