CRNA HRONIKA

TUZLA Policajci izvršili pretrese na pet lokacija

Pronađene materije koje asociraju na opojnu drogu

O. M.

25.4.2015

Postupajući po naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Kalesija, Živinice i Srebrenik, jučer su policijski službenici Uprave policje MUP-a TK i odjeljenja kriminalisitčke policije policijskih stanica Tuzla, Živinice, Lukavac, Kalesija i Srebrenik izvršili pretrese na pet lokacija.

U sklopu šire policijske akcije policajci su izvršili pretrese kuća, pomoćnih objekata i automobila koje koriste N.D. (55) iz Mihatovića kod Tuzle,  N.M. (31) iz Lukavca, G.V. (25) iz Kalesije, O.A. (31) iz Živinica i B.S. (29) iz Srebrenika.

Prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto 6 šprica s iglama u kojima se nalaze tragovi materije koja asocira na opojnu drogu, 5 posudica s tragovima materije koja asocira na opojnu drogu, jedna pvc kesica s tragovima praškaste materije, 8 manjih paketića s materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, kao i neutvrđena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“.

Lica N.D. i B.S su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

O događaju je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok će protiv navedenih lica nadležnom tužilaštvu biti podneseni Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima.