BIH

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Magla u kotlinama

J. Be.

25.4.2015

U Bosni i Hercegovini je jutros bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Mostar 24, Kupres 9, Bugojno i Ivan Sedlo 8, Goražde, Jajce i Sarajevo 6, Čapljina 5, Livno 4, Bjelašnica i Zenica 3, Bihać i Sanski Most 2.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Ivan Sedlo 5, Bugojno, Jajce i Sanski Most 6, Kupres i Sarajevo 7, Bihać 8, Goražde i Livno 9, Tuzla i Zenica 10, Mostar i Čapljina 11, Gradačac 12 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, nešto više oblačnosti na jugozapadu Bosne i na istoku Hercegovine. Tokom poslijepodneva, u centralnim, istočnim i sjevernim područjima, mogući su kratkotrajni i slabi lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23 stupnja.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen.

U nedjelju na istoku zemlje jutro pretežno oblačno, a u ostalim područjima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva postepeno naoblačnje, što u centralnim, istočnim i sjevernim dijelovima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura od 16 do 21, na jugu i sjeveru zemlje do 25 stupnjeva.