NOGOMET

Zvijezda protiv Željezničara traži bodove spasa

Utakmica danas na stadionu Banja Ilidža

Dž. DELIĆ - Z. ŠARIĆ

25.4.2015

Na krilima pobjede nad Radnikom (1:0) u Ugljeviku, ekipa Zvijezde danas (16.30 sati) na svom stadionu na Banji Ilidži dočekuje Željezničar, koji vodi žestoku borbu za osvajanje šampionata.

Novi trener Zvijezde Nedim Jusufbegović debitirao je pobjedom i sigurno je da će od svojih igrača tražiti maksimum kako bi njegova ekipa izvukla povoljan rezultat protiv favoriziranog gosta.

Bez kalkulacija

- Idemo utakmicu po utakmicu i trebaju nam pobjede bez obzira na to o kojem se protivniku radi. U takvoj smo situaciji da nemamo šta kalkulirati. Željezničar igra sjajno na strani. Imaju dobre pojedince i sigurno nam neće biti lako - kazao je Jusufbegović.

Podvukao je da njegovu ekipu očekuje teška i zahtjevna utakmica.

- Napustio nas je Mirko Radovanović, na Ermina Gadžu zbog povrede teško da možemo računati, a za ovu utakmicu upitan je i nastup Sekube Dijate - dodao je Jusufbegović, naglasivši da se, nakon suspenzije zbog žutih kartona, vraća Brazilac Andre Adam tako da će vezni red biti u punoj formaciji.

Domaći remi sa Slobodom (1:1) doveo je Željezničar ponovo u situaciju da više nema pravo na kiks. Ekipa s Grbavice nalazi se na četvrtom mjestu Premijer lige, koje može donijeti plasman u Evropu samo ukoliko neka od prve tri prvoplasirane ekipe osvoji Kup BiH.

Težak meč

- Znamo da nas očekuje izuzetno teška utakmica, jer domaćin traži bodove spasa, ali i nama je svaki bod bitan u borbi za Evropu. Pokazali smo da dobro igramo u gostima, nadam se da će tako biti i u Gradačcu - kaže trener Želje Milomir Odović.

Ovo će biti 14. prvenstveni duel, a Zvijezda je u Gradačcu, uz podršku vjernih navijača, uvijek igrala dobre i zanimljive utakmice protiv Željezničara. U dva navrata su slavili pobjede u martu i avgustu 2009. godine (1:0, 2:1), ali su pretrpjeli devet poraza, uz dva remija.

Jesenas, Željezničar je na Grbavici slavio sa 5:3.

Stari znanci

Zanimljivo je da će se na Banji Ilidži ponovo susresti stari znanci Zvijezde koji danas brane boje “Plavih” s Grbavice - trener Milomir Odović, igrač Ognjen Đelmić i bivši golman “Crveno-bijelih” Elvis Karić, koji je četiri godine čuvao mrežu Zvijezde.

 

13. duei

2 pobjede Zvijezde

9 pobjeda Željezničara

2 utakmice bez pobjednika