NOGOMET

URNEBESNO Komičan potez igrača Juventusa postao hit na društvenim mrežama

Cilj opravdava sredstvo

Autor:A. Vr.

23.4.2015

Već u prvoj minuti uzvratne četvrtfinalen utakmice Lige prvaka između Monaca i Juventusa gledatelji na stadionu Louis II svjedočili su komičnoj sceni s gostujućim stoperom Giorgijem Chiellinijem u glavnoj ulozi.

Iskusni talijanski reprezentativac potvrdio je stari poučak svoga slavnog sunarodnjaka Niccola Machiavellija: cilj opravdava sredstva.

Chiellini se, dakle, u prvoj minuti utakmice pokliznuo u vrlo nezgodnoj situaciji.

Domaći veznjak Joao Moutinho bio je spreman iskoristiti priliku i pojuriti u kontru, ali Juventusov igrač se bacio i rukom mu izbio loptu s noge. Nije bilo u duhu fair playa, ali je bilo korisno za njegovu ekipu.

Dobio je, dakako, žuti karton, ali nije mu bilo žao. Istina, u nastavku je trebao dobiti i drugi žuti, ali malo ko će se toga uskoro sjećati. Ovako je utakmica završila rezultatom 0:0 i Juventus je prošao u polufinale zahvaljujući prošlosedmičnoj pobjedi 1:0 iz poklonjenog jedanaesterca.

 


Chiellini je, u svakom slučaju, postao junak Juventusovih navijača, ali i društvenih mreža na kojima su osvanuli deseci fotomontaža koje se sprdaju s neobičnim potezom talijanskog nogometaša.

chiellini11