BIH

EKO pokret obezbijedio kontejnere za sve škole, a učenici posadili stabla jabuke i kruške

Dan planete zemlje u Maglaju

N. Br.

22.4.2015

Dan planete zemlje u Maglaju je obilježen vrlo sadržajno. Učenici i nastavnici Mješovite srednje škole proslavili su svoj 63.rođendan, a mladi su jednoglasno poručili: “Želimo više brige za Zemlju, a ne samo jedan dan u godini”.

Upravo oni mogu biti i najveća pokretača snaga promjene svijesti kod svih građana Maglaja ali i cijele Bosne I Hercegovine.

sadnja

Dio projekta “Mi to možemo” kojeg realizuje Udruženje “Eko pokret” Maglaj je i 16 kontejnera koji su namjenjeni za selektivno prikupljanje papira i plastike.

- U ovaj projekta uključeno je sedam škola I Dječiji vrtić i nadamo se da će najmlađi pokazati koliko pažnje posvećuju okolišu i da će njihov dobar primjer prikupljanja sekundarnih sirovina slijediti I oni nešto stariji - istakla je prilikom primopredaje Sanja Pavlić, koordinator projekta “Mi to možemo”.

sadnja-2

Mješovita srednja škola Maglaj svoj dan obilježila je i sadnjom 10 sadnica kruške i jabuke, pa će u blizini škole uskoro nići pravi mali voćnjak.

Mališani dječijeg vrtića igrokazom su pokazali da i oni žele lijepu, čistu i zdravu životnu sredinu, dok su najmladji privatne predškolske ustanove “Dječiji osmijeh”, kostimirani prošetali kroz grad noseći parole kojima pozivaju one starije na više odgovornosti prema planeti zemlji.