BIH

FK SARAJEVO Dogovoren sporazumni raskid saradnje sa Mehom Kodrom

Odlukom Upravnog odbora

Am. K.

21.4.2015

Odlukom Upravnog odbora, Fudbalski klub Sarajevo sezonu nastavlja sa promjenom na poziciji Šefa stručnog štaba. Naime, bordo klub, zbog neostvarivanja očekivanih rezultata u proljetnom dijelu BH Telecom Premijer lige BiH, te nakon zajedničke analize i zaključka da je ekipi potrebna promjena, dogovorio je sporazumni raskid saradnje sa dojučerašnjim trenerom prvog tima Mehom Kodrom, saopćeno je večeras iz FK Sarajevo.

Meho Kodro na klupu Sarajeva došao je početkom oktobra 2014. godine, a debitovao je pobjedom u sklopu utakmica Kupa protiv Travnika na Koševu. U toku njegovog šestomjesečnog mandata, klub je ostvario 11 pobjeda, odigrao četiri remija, te zabilježio dva poraza.

Današnji trening našeg prvog tima vodio je Dženan Uščuplić, trener U-19 selekcije Akademije, koji će do kraja tekuće sezone biti vršioc dužnosti trenera prvog tima Sarajeva.

Uščuplić je prethodno već obavljao dužnost prvog trenera Sarajeva, i to u periodu od aprila do oktobra 2014. godine. U tom periodu, Fudbalski klub Sarajevo je osvojio naslov osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, te se uspio plasirati u playoff Evropske lige, navodi se u saopćenju