GLOBUS

CIJELI SVIJET OČEKUJE DOLAZAK KRALJEVSKE BEBE Porođaj Vojvotkinje od Kembridža zapalio internet

Događaj će se moći pratiti i putem video strima

(Dž. Č.)

21.4.2015

Dolazak kraljevske bebe očekuje cijeli svijet. Prema pisanju britanskih medija, porođaj Vojvotkinje od Kembridža je počeo, tako da se očekuje da bi beba mogla biti rođena na 89. rođendan kraljice Elizabete II.

Informacija o rođenju kraljevske bebe je zapalila sve društvene mreže, a naročito Twitter na kojem se svake minute postavljaju postovi oko ovog događaja.

Kris Evans je na BBC  "Radio 2's" poručio da je porođaj Vojvotkinje od Kembridža počeo i da bi beba na svijet mogla da dođe kroz nekoliko sati.

kate-porodjaj-1

Foto: Twitter (Post o porođaju Kate Middleton)

Bakingemska palata još nije potvrdila ovu informaciju, a Britanci sa velikom željom očekuju da se u kraljevskoj porodici danas spoje dva rođendana, rođendan novog člana i rođendan kraljice Elizabete, prenosi Žena.blic.

Rođenju druge bebe sve ide na ruku, tako su sve veće šanse da porođaju prisustvuje i tata Vilijam. 

Ukoliko porođaj  ne isprati glasine i "zakasni" nekoliko dana, šansu da prisustvuje rođenju imat će i princ Hari koji se ovog vikenda vraća za London iz Australije.

kate-porodjaj

Foto: Twitter (Post o porođaju Kate Middleton)

Ispred britanskog porodilišta „Lindo Wing”, sve je više medijskih ekipa koje se polako skupljaju kako bi ispratili događaj. Sudeći prema pisanju nekih svjetskih medija, mala princeza će doći na svijet četiri dana prije termina.

Čim Kejt bude zvanično primljena u porodilište, ovaj događaj će moći da se prati uživo preko video strima.