CRNA HRONIKA

Suspendovan Goran Lujić, bivši šef Policije Brčko distrikta

Zbog počinjenih krivičnih djela

E. P.

21.4.2015

Šef policije Brčko Distrikta Goran Pisić suspendovao je višeg policijskog inspektora Gorana Lujića, koji je donedavno bio šef Policije, zbog više krivičnih djela koje je počinio tokom prošle godine.

Krivična djela Lujić je počinio dok je bio na poziciji šefa policije, a na kojoj ga je naslijedio u februaru mjesecu tekuće godine Goran Pisić.

Glasnogovornik brčanske policije Halid Emkić, potvrdio je za ''Avaz'' da je na osnovu ovlaštenja iz Zakona o policijskim službenicima Brčko distrikta BiH, a u skladu sa Naredbom o sprovođenju istrage koju je donijelo Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, šef Policije Brčko distrikta BiH donio je odluku o suspenziji policijskog službenika Gorana Lujića raspoređenog na poslove višeg istražioca ratnih zločina u Jedinici za istraživanje ratnih zločina, Policije Brčko distrikta BiH.

Lujić je tako suspendovan do okončanja krivilnog postupka kojeg je protiv istog pokrenulo Tužilaštvo Brčko distrikta.

Istraga se sprovodi zbog osovane sumnje da je Lujić počinio krivična djela ugrožavanja javnog saobraćaja, zloupotrebe položaja i ovlasti, te krivotvorenje službenih isprava.

Imajući u vidu okolnosti pod kojima su počinjena krivična djela, zaključeno je da bi Lujićev daljnji angažman štetio interesima policijske službe.