REGION

Susret Vučića i Rame u Briselu

Dvojica premijera razgovarali o infrastrukrnim projektima

Fena

21.4.2015

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i albanski premijer Edi Rama razgovarali su danas u Bruxellesu o infrastrukturnim projektima s kojima će dvije države zajednički nastupati na sastanku predsjednika vlada zapadnobalkanske šestorke koja, pod pokroviteljstvom povjerenika EU za susjedsku politiku i proširenje Johannesa HaHna, održava u glavnom gradu Belgije.

Premijer Vučić je istaknuo da će Srbija inzistirati na financijskoj potpori za izgradnju pruge Beograd - Podgorica - Skadar, kao i autoceste Niš - Priština - Drač.

Nadam se da će Europska unija imati razumijevanja za podršku zemljama u regiji, istaknuo je premijer Vučić, priopćio je vladin Ured za suradnju s medijima.

Naglasio je da bi takvi projekti poboljšali ekonomsku situaciju u obje zemlje.

Premijer Albanije istaknuo je da je albanska strana spremna za početak radova na ovim projektima i da bi to bio dobar znak partnerskog odnosa Srbije i Albanije.

Kao što su nekada Francuzi i Nijemci počeli surađivati zbog budućnosti Europe, tako možemo i mi, zbog budućnosti Zapadnog Balkana, zaključio je premijer Rama.

Razgovoru je nazočio voditelj vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Inače, premijer Vučić nastavlja posjet Bruxellesu sudjelovanjem na konferenciji zapadnobalkanske šestorke i susretima s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.