CRNA HRONIKA

U Banjoj Luci uhapšeno sedam provalnika

Pričinili štetu od 20.000 KM

Fena

21.4.2015

Sedam osoba uhapšeno je u policijskoj akciji "Sjenka“, a sumnja se da su organizovano izvršili dvadeset krađa i pričinili štetu od oko 20.000 KM, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka. 

Nezvanično, slobode su lišeni Željko Grubor, Jovica Grujić, Aleksandar Vučić, Đorđe Brnić, Nemanja Umjenović, Vladimir Stanić i Srđan Macanović. 

Izvršen je pretres na osam lokacija na području Grada Banja Luka (kuće, stanovi, pomoćni objekti, vozila) koje koriste osobe koje se sumnjiče da su u vremenskom periodu od 29. oktobra 2014. godine do 20. aprila 2015. godine, na području Grada Banja Luka, organizovano izvršili devet krivičnih djela teška krađa, jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju i deset krivičnih djela prikrivanja.

Pronađeni su i izuzeti odjevni predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela, SIM kartice, mobilni telefoni, računari nelegalno oružje i municija različitog kalibra, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.
 
Uhapšeni se sumnjiče da su u prethodnom periodu obijali markete i kioske, odakle su otuđili razne vrste cigareta, koje su zatim prodavali, čime su pričinili materijalna štetu u iznosu većem od 20.000 KM 

Policijski službenici vrše kriminalističku obradu uhapšenih, a sve dalje mjere i radnje prema njima preduzimat će se po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka. 

Akcija je rezultat višemjesečne istrage usmjerene na rasvjetljavanje i dokazivanje krivičnih djela protiv imovine.