GLOBUS

BRUTALNO Iskasapljena jedna od najbolje plaćenih ubica meksičkog podzemlja

Radila za narko-kartele

(Am.K.)

20.4.2015

Žozelin Alehandra Ninjo, jedna od najboljih plaćenih ubica meksičkog podzemlja poznata po nadimku Mršavica, pronađena je raskomadana i nagurana u frižider za pivo.

Mršavica je postala poznata u januaru ove godine, kada se na društvenim mrežama pojavila njena fotografija na kojoj nasmijana pozira sa modifikovanom jurišnom puškom M4.

Jedni su komentarisali da bi joj bolje bilo da ostavi pušku, drugi da će se moliti za nju, ali njen osmjeh nikog nije zavarao; Žozelin je bila jedan od najboljih atentatora, a radila je za narko-kartele.

Prije nekoliko dana pojavila se fotografija tri tijela, jednog muškarca i dvije žene. Jedna je brzo prepoznata kao Žozelin. Zatim je objavljena i fotografija iskasapljenih dijelova njenog tijela, naguranih u frižider za pivo. Žozelin je prepoznata po tetovaži "Ninjo", koja se vidi na fotografiji.

 

ninjo-1

Žozelin je prepoznata po tetovaži "Ninjo"

Ona nije jedina žena koja je nastradala dok je "gradila karijeru" u nasilnom svijetu meksičkih narko-kartela, ali je najgore prošla jer je jedina brutalno iskasapljena. Njene prethodnice - Veronika Mireja Moreno, bivša policajka koja je počela da radi za kartel Los Zetas, i Nensi Manrikez Kvintanar - uhapšene su, ali su još žive.

U ratovima meksičkih narko-kartela u proteklih osam godina ubijeno je najmanje 100.000 ljudi.