CRNA HRONIKA

MJESEC I PO OD LIKVIDACIJE U SARAJEVU Ubica Adnana Salčina još nije uhapšen

Sin ratnog heroja Ramiza Salčina ubijen na Mojmilu 2. marta ove godine

Am. K.

20.4.2015

Iako je prošlo mjesec i po od kada je u sarajevskom naselju Mojmilo brutalno likvidiran 26-godišnji Adnan Salčin, sin poznatog ratnog heroja Ramiza Salčina, ubica još uvijek nije uhapšen. Policija je privodila nekoliko osoba zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Salčina, ali su nakon saslušanja u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, svi pušteni  na slobodu.

Policija je uhapšene mladiće ispitivala o automobilu Golf 3, koji se nalazio pored Salčinovog automobila Lancia u vrijeme pucnjave, te se sumnja da su u tom automobilu bile ubice Adnana Salčina.

Sigurnosne kamere koje se nalaze na Mojmilu policiji nisu bile od velike koristi, jer  nisu pokrivale dio ulice na kojem se dogodilo ovo ubistvo.

Podsjećamo, za sada nepoznati ubica je 2. marta ove godine oko 16 sati ispalio najmanje dva hica iz pištolja u Adnana Salčina, od kojih je jedan preminulog pogodio u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa, u blizini pluća.

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla, pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor ubio Salčina.

Salčin je preminuo na licu mjesta.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nije nikad saopćeno koji bi mogao biti motiv ovog ubistva koje se dogodilo u neposrednoj blizini SOS Dječijeg sela.