NOGOMET

Premijerligaši iz Sarajeva više neće plaćati osiguravanje utakmica

Dogovor na današnjem sastanku

Al. Ti.

20.4.2015

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Predrag Kurteš danas se sastao s predstavnicima Nogometnog saveza BiH (NSBiH) i predstavnicima fudbalskih klubova Olimpic, Željezničar i Sarajevo.

Na sastanku se razgovaralo o rješavanju problema plaćanja dugovanja po osnovu obezbjeđivanja utakmica koje sarajevski premijerligaši imaju prema MUP-u KS.

Ministar Kurteš je predstavnike NSBiH i klubova upoznao i sa zaključcima sa sastanka koji je krajem sedmice održao premijer KS Elmedin Konaković, kojem je osim ministra Kurteša prisustvovao i ministar kulture i sporta Samer Rešidat, te policijski komesar Vahid Ćosić.

Tada je dogovoren prijedlog modela, koji bi trebao biti optimalno rješenje problema plaćanja dugovanja prema MUP-u KS.

Kako je za Avazov portal potvrdio direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak napravljen je pomak kada je u pitanju konkretno ovaj slučaj.

"Na današnjem sastanku napravljen je pomak. Dogovoreno je da će do kraja ove sezone klubovi nastaviti sa plaćanjem usluga osiguranja, ali po sniženim cijenama. Također, od iduće sezone, dakle 2015/2016 finansiranje osiguranja utakmica će preuzeti Kanton Sarajevo. Jedino što će sarajevski premijerligaši plaćati jesu troškovi osiguranja u Kupu BiH, kao i utakmicama u Evropi", rekao je Šiljak.

Ovaj prijedlog bi trebao biti usvojen na nekoj od budućih sjednica Vlade i Skupštine KS.