BIH

Osmić: Otkriveni su politički jataci Kemala Čauševića

Predsjednik Sindikata radnika Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Fena

20.4.2015

Predsjednik Sindikata radnika Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mehmedalija Osmić tvrdi da sada slijedi obračun s onima koji su godinama pljačkali ovu državu.

Osmić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da je "otkriveno“ i koji su "politički jataci“ bivšeg direktora UIO BiH Kemala Čauševića te da će Čaušević tek reći šta se sve dešavalo u vezi s kriminalnim i političkim spregama.

-Većina je njih bila na vlasti, a ima pojedinaca koji su tu, ali ne obavljaju funkcije koje su obavljali - rekao je Osmić na pitanje ko su politički "jataci Čauševića“.

Osmić tvrdi da je BiH u proteklim godinama zbog malverzacija ostala bez više milijardi KM.

-Cilj nam je da odgovaraju oni koji su ogrezli u kriminal - naveo je Osmić i ustvrdio da ovaj sindikat sedam godina govori o nepravilnostima, kriminalu i korupciji i svemu onome što je izuzetno ružno u UIOBiH, ali da će stati iza svakog čestitog i profesionalnog radnika, kojih je najveći broj u UIO.

Naveo je i da sindikat UIO nije isti, već su se modernizirali te da očekuje da sada i unutrašnja kontrola UIO počne da bolje radi svoj posao.

Osmić je dao podršku radu direktora UIO Mire Džakule.