GLOBUS

HOROR U SAD Bivši policajac Mersed Dautović ubio djevojku i počinio samoubistvo

Ranije bio u zatvoru jer je pretukao čovjeka

A. Vr.

20.4.2015

Bivši policajac u Des Moinesu, glavnom gradu američke države Iowe, 32-godišnji Mersed Dautović koji je rođen u Srebrenici ubio je svoju djevojku i počinio samoubistvo u nedjelju ujutro, javljaju američki mediji.

Policija Urbandalea je izjavila da su policijski službenici pronašli tijela muškarca i žene oko 11.00 sati u garaži stambenog kompleksa.  Policija je potvrdla da se radi o 32-godišnjem Mersedu Dautoviću iz Srebrenice i njegovoj djevojci čiji identitet nije objavljen.

Američki mediji navode da je Mersed Dautović je i ranije bio u zatvoru.

Naimae, nakon što je odslužio 20 mjeseci jer je pretukao čovjeka 2008. godine izašao je u januaru ove godine Osuđen je 2012. godine.

dautovic

Foto: Whotv.com (Mersed Dautović)

Ponovo suđenje Dautoviću je bilo zakazano danas u 10 sati u sudu u Des Moinesu.

Savezni tužioci su tražili od 11. do 14. godina za ono što su nazvali "užasnim, nasilnim kriminalom". Dautović je rođen u Srebrenici, a njegova porodica je preselila u Sarajevo kada je imao dvanaest godina, nakon što je vojska okupirala Srebrenici, a njegov otac je ubijen u genocidu.

Dautović je naučio engleski jezik, završio srednju školu i koledž i postao građanin SAD. Diplomirao je na Policijskoj akademiji Des Moines u decembru 2007. godine, a nakon toga je završio i obuku za rad na terenu, prenose američki mediji.