BIH

Livno: Najbolji učač Kur'ana Zeid Omeragić

Mala svečanost u centralnoj džamiji Ćurčinici

Ale Kamber

19.4.2015

U centralnoj livanjskoj džamiji Ćurčinici danas je nakon podne namaza održana mala svečanost. Naime, proglašeni su pobjednici mektebskog takmičenja koji su kao nagrade uz diplome osvojili i odgovarajuće novčane iznose i knjige.

pobjednici-mektebskog-takmicenja-s-imamima-i-predsjednikom-miz-livno-hajrudinom-maksicem

Pobjednici mektebskog takmičenja s imamima i predsjednikom MIZ Livno

Prvo mjesto u učenju Kur'ana u kategoriji mlađih uzrasta osvojio je Zeid Omeragić iz džemata Grborezi, inače sin Omera ef. Omeragića, imama u tom džematu. Prema mišljenju livanjskih imama, Zeid je ujedno i najbolji učač Kur'ana među takmičarima i on će MIZ Livno predstavljati na takmičenju na nivou mostarskog muftijstva.

Bilal Topalović iz Golinjeva je najbolji učač u starijoj kategoriji od 13-15 godina, dok je Sara Imamović iz Livna bila najbolja iz općeg znanja o islamu i ona će uz Topalovića i Omeragića također predstavljati MIZ Livno na takmičenju u Mostaru. Uz diplome i knjige pripala im je i novčana nagrada od po 70 KM.

zeid-omeragic-najbolji-ucac-kur-ana

Zeid Omeragić, najbolji učač Kur'ana

Drugo mjesto u učenju Kur'ana osvojila je Dženisa Hodžić, a treće Abdulah Hadžić, oboje iz Livna, dok je druga iz općeg znanja bila Sabina Lemo iz Livna, a treća Đula Velagić iz Golinjeva. Drugoplasirani su uz diplome osvojili i novčane nagrade od po 50 KM, a trećeplasirani diplome i po 30 KM.