BIH

Sarajlije poludjele za vatrenom masažom

Neobična usluga sarajevskog salona ljepote "Herbal Spa"

Autor:K. Ke.

19.4.2015

Lista usluga koje nude saloni ljepote postala je ovih dana bogatija za jednu neobičnu metodu masiranja. Radi se o masaži vatrom, na koju građani u početku reagiraju s nevjericom i dozom zbunjenosti.

Kako nam je rečeno u salonu ljepote "Herbal Spa“ iz Sarajeva, koji jedini u BiH nudi ovakav način masiranja, građani znatiželjno pitaju o čemu se radi, ali strah im ne dozvoli da se odmah i prepuste fizioterapeutu.

- Masaža je porijeklom iz Kuvajta i tamo se koristi već dugo. Kod nas je to novo i ljudi uglavnom prvi put čuju za takvo nešto. Ispočetka vas slušaju sa strahom, ali nakon objašnjenja prihvataju takav tretman – kaže nam fizioterapeut Amina Ratkoceri.

Ističe da, iako je tek stigla na bh. tržište, građani već uveliko dolaze na vatrenu masažu, a nerijetko se vraćaju i po drugi ili treći put.

- Radi se o sesiji koja kombinuje švedsku masažu i vatrene obloge, koje se zasnivaju na procesu izvlačenja toplote iz tijela korištenjem takozvanog meridijan užeta. Ono se prethodno natopi u 20 različitih lijekova te se zapali tajni eliksir koji pripremaju terapeuti – dodaje Ratkoceri.

Kako ističe, ovaj čudotvorni tretman stimulira kožu, a odličan je kada se mušterija želi osloboditi stresa.

- Odlična je metoda za oslobađanje od napetosti i bolova u mišićima te otklanja problem nesanice. Ova masaža ima i veliku djelotvornost ako želite istopiti koji kilogram viška – ističe Ratkoceri.

Osim ovog noviteta, salon je uveo je i takozvano marokansko kupatilo, koje je jedan vid saune.