NOGOMET

NK Vitez: Ante Miše podnio neopozivu ostavku

Nako uvjerljivog poraza od Željezničara

S. PINJO

19.4.2015

Ante Miše više nije trener premijerligaša Viteza. Nakon utakmice sa Željezničarom i uvjerljivog poraza 1:4, u kratkom razgovoru trenera Miše i čelnog dvojca NK Vitez, Slavena Garića i Vlatka Kafadara, sporazumno je raskinut ugovor o saradnji, a danas je regeneracijski trening vodio pomoćnik Veseljko Petović.

Treba naglasiti da je poraz od Željezničara bio šesti uzastopni, a korektni Miše je još prije 14 dana, nakon poraza Viteza od Zrinjskog (1:3), upravi kluba svoj mandat trenera stavio na raspolaganje. Međutim, pokušalo se i u sljedeće dvije utakmice, protiv Radnika u Ugljeviku (poraz od 2:0) i protiv Željezničara, s nadom da bi se stvari mogle promijeniti nabolje i da bi Vitez mogao izaći iz teške krize u koju je zapao. Nažalost, nije išlo. Ništa se nije promijenilo i  drugačiji ishod od promjene trenera i nije se mogao očekivati.

Službeno, tako je najavljeno, Miše će se oprostiti s igračima, sa svojim saradnicima i članovima Uprave sutra, pred početak treninga zakazanog u 17 sati na Gradskom stadionu.

Međutim treba također naglasiti da ozbiljnijih zamjerki na rad Ante Miše uopće nije bilo, ali, zna se, ako nema rezultata, prvome u klubu "leti" trenerova glava. A ko je i koliko kriv skoro je nemoguće "izvagati", nogometaše koje klub ima, a tvrdi se da već dugi niz godina bolje igrače nisu imali (u zimskoj pauzi su dovedeni dvojica golmana Tomić i Škorić, iz Grčke se vratio Branković, te Jusufbašić, Basara i Barišić), ne može se promijeniti, pa u takvoj situaciju vuku se potezi koji bi mogli i trebali "razdrmati" ekipu.

Čiji će to zadatak biti, ko će biti novi trener Viteza već za utakmicu u srijedu protiv Drine, možemo tek nagađati. Poznato je, naime, da su se i proteklih dana prikupljale informacije, uspostavljani i određeni kontakti o trenerima i s trenerima koji bi mogli sjesti na klupu Viteza u još preostalih osam prvenstvenih kola.