BIH

VLAŽAN KOLOVOZ Zbog biciklističke trke bit će zaustavljen saobraćaj

Informativni centar BIHAMK

Autor:Mi. K.

19.4.2015

Na putevima u Bosne i Hercegovine saobraća se bez dužih zastoja po pretežno mokrom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebnu pažnju skrećemo vozačima na putnim pravcima: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Jablanica-Prozor i Jajce-Banja Luka.

Danas se održava biciklistička  trka "Beograd-Banja Luka" na relaciji Teslić-Jelah-Doboj-Derventa-Prnjavor-Laktaši-Banja Luka.

U vrijeme prolaska biciklista, saobraćaj će na ovim relacijama biti obustavljan, pa vozače molimo za strpljenje i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta.

Također, na dionici M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Srednje zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 15 sati, dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 30 minuta.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu  bez vanrednih ograničenja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, navodi se u saopćenju iz auto-moto saveza BIHAMK.