NOGOMET

PREMIJER LIGA BIH Velež savladao Široki, Zrinjski to iskoristio pa se izjednačio na vrhu tabele!

22. kolo

D. K.

18.4.2015

Na stadionima širom BiH danas su igrane utakmice 22. kola Premijer lige BiH u fudbalu. Do sada je odigrano šest utakmica u kojima su po dvije pobjede zabilježili domaćini i gosti, dok su dva susreta okončana neriješeno.

Drina Zvornik - Travnik 3:0

Drina iz Zvornika na domaćem je terenu sa 3:0 nadigrala ekipu Travnika. Strijelci su bili Ilić u 25. i Filipović u 52. i 89. minuti. Treba napomenuti i da je Drina od 44. minute igrala sa igračem manje, jer je isključen Blagojević.

Mladost - Olimpic 0:0

Mladost iz Velike Obarske i sarajevski Olimpic podijelili su bodove u Bijeljini. Na kraju je meč završen najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Sloboda - Radnik 1:1

Bodove su na "Tušnju" podijelili su i tuzlanska Sloboda i Radnik iz Bijeljine. Konačan ishod bio je 1:1. U 44. minuti goste je u vodstvo doveo Antić, a na konačnih 1:1 izjednačio je Mehidić 13 minuta kasnije.

Velež - Široki Brijeg 1:0

Minimalnu, ali veoma važnu pobjedu na svom stadionu "Vrapčići" danas je izvojevao Velež nad liderom na tabeli, Širokim Brijegom. Gol odluke postigao je Janković u 43. minuti.

Zvijezda - Zrinjski 2:3

Utakmicu punu preokreta i sa čak pet golova danas su u Gradačcu odigrali domaća Zvijezda i Zrinjski iz Mostara. Naime, goste je u vodstvo već u 8. minuti doveo Todorović. No, domaća Zvijezda nije se predavala, te je golovima Diatte u 18. i Šerbečića u 25. minuti preokrenula rezultat. Međutim, u drugom dijelu Zrinjski je došao do pobjede golovima Nikolića u 63. i 65. minuti susreta.

Vitez - Željezničar 1:4
U nešto ranijem terminu "Plavi" sa Grbavice u gostima su deklasirali Vitez sa 1:4. Strijelci za Željezničar bili su Memija u 1., Beganović u 22., te Bajić u 37. i 90., a utješni gol za domaće postigao je Kapetan u 27. minuti susreta.

U terminu od 19.30 sati igra se posljednja utakmica 22. kola, a sastaju se Borac Banja Luka i Slavija.

Podsjećamo, Sarajevo je jučer na stadionu "Asim Ferhatović Hase" remiziralo sa zeničkim Čelikom 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Benko u 19., a konačnih 1:1 postavio je Simić u 59. minuti.

tabela

Screenshot: Tabela Premijer lige BiH