BIH

U duvanjskoj župi proslavljeni bračni jubileji

Obnovljeni zavjeti dugogodišnjih parova

Ale Kamber

18.4.2015

U duvanjskoj župi priređena je proslava bračnih jubileja: 50, 25 i 10 godina bračnog zajedništva za više bračnih parova, piše Tomislavcity.

U Spomen-bazilici je služena sveta misa pod kojom su, uz blagoslov parova, obnovljeni bračni zavjeti dugogodišnjih parova. Svetu misu predvodio je duvanjski župnik fra Velimir koji je naglasio dva stuba na kojima počiva zdravo bračno zajedništvo - Euharistiju i molitvu.

- Ako to u braku izostane, onda nestaje i bračna zajednica - kazao je on.

Proslavom bračnih jubileja duvanjska župa želi skrenuti pažnju na važnost braka i porodice, pogotovo u današnjem vremenu kada pojedini tu zajednicu nastoje uništiti. Petar i Mila Jurič iz Eminovog Sela, te Perica i Mila Žilić sa Blažuja proslavili su 50. godišnjicu braka, dok su 25. godišnjicu slavili Miro i Ivanka Jurčević, Josip i Anica Mladina, te Marinko i Tonka Mihaljević iz Stipanića, zatim Milenko i Željka Tomić iz Tomislavgrada i Zoran i Kata Žilić sa Blažuja.

Desetu godišnjicu braka proslavil su Ivan Bagarić i Marina Perić, Ante Bagarić i Katarina Nevistić, te Jakov i Danijela Krajina, svi iz Tomislavgrada.