BIH

Vogošća: Održano 20. općinsko takmičenje iz pružanja prve medicinske pomoći

Na Trgu branilaca ispred Upravne zgrade JU KSC Vogošća

Eset MURAČEVIĆ

18.4.2015

Na Trgu branilaca ispred Upravne zgrade Javne ustanove KSC Vogošća "Jasmin Isanović Žuti" danas je održano 20. općinsko takmičenje iz pružanja prve medicinske pomoći.

detalji-sa-takmicenja-u-vogosci-2

Takmičenje je organizovala Općinska organizacija Crvenog križa, a učešće su uzele ekipe iz tri vogošćanske osnovne škole "Zahid Baručija", "Mirsad Pnjavorac" i "Zajko Delić", te ekipa Srednjoškolskog centra Vogošća.

detalji-sa-takmicenja-u-vogosci-4

- Učesnici današnjeg takmičenja pokazali su zavidno znanje i vještine u pružanju prve medicinske pomoći - rekla je Ajša Abazovski, sekretar Općinske organizacije Crvenog kiža Vogošća.

detalji-sa-takmicenja-u-vogosci-5

Na ukupno četiri poligona, takmičilo se četiri ekipa. Simulirali su neke svakodnevne situcije u kojima se ljudi mogu naći, a u kojima oni koji savladaju osnovna znanja i vještine iz pružanja prve medicinske pomoći.

detalji-sa-takmicenja-u-vogosci-9

Najbolje rezultate ostvarila je ekipa Osnovne škole "Zahid Baručija", u čijem su sastavu bili Ermin Ćivić, Amna Huić, Merisa Karišik, Ajna Duraković, Aldin Šuman i Belmin Ćivić.

Oni će, zajedno sa ekipom Srednjoškolskog centra Vogošća, koju sačinjvaju Zehira Salihović, Lamija Durmić, Nedžad Kopić, Veldina Neretljak, Adna Bešlija i Brina Šabić, općinu Vogošća predstavljati na predstojećem kantonalnom takmičenju iz ove oblasti, koje će biti održano 25. aprila u Ilijašu.