BIH

BANJA LUKA Gradonačelnik i odbornik umalo se potukli

Sukob u Skupštini

M. Ke.

18.4.2015

Oštra rasprava na nedavnoj sjednici Skupštine grada Banja Luka zamalo je rezultirala tučom između gradonačelnika Banje Luke Slobodana Gavranovića (SNSD) i odbornika NDP-a Vladimira Mirošljevića. Verbalni sukob izbio je tokom rasprave o konkursu za izbor direktora Centra za socijalni rad Banja Luka.

Mirošljević, koji je član konkursne komisije, rekao je da je predsjednica komisije Nataša Vukmirović sačinila lažan izvještaj, napisavši u njemu da kandidat Vera Sladojević, iako je osvojila najviše bodova, nije preporučena od većine članova te da je komisija predložila poništenje konkursa.

- Komisija uopšte nije razmatrala takav zaključak, pa ga nije mogla ni usvojiti - rekao je Mirošljević, navodeći kako neće dozvoliti da ga uvlače u nezakonite radnje i najavio tužbu protiv Vukmirović.

Uslijedila je burna reakcija Gavranovića, koji je rekao da je izvještaj komisije u skladu sa zakonom i da odbornici ne mogu optuživati načelnike i činovnike.

- Odbornici sjede s novinarima po kafanama i neće novinari postavljati direktore. Postoje i fotografije koje to potvrđuju - vikao je Gavranović.

U jednom trenutku, vitlajući rukama, odbornik i gradonačelnik, crveni od bijesa, krenuli su jedan prema drugom, ali je Gavranović ubrzo napustio sjednicu. Klub odbornika SNSD-a je potom zaprijetio da će tražiti da i Mirošljević bude izbačen sa sjednice zbog dobacivanja gradonačelniku i kršenja poslovnika. Ubrzo su od toga odustali, a Mirošljevića je podržala kompletna opozicija, kao i odbornici vladajućeg DNS-a.