KOŠARKA

Teletović: Odluka je u rukama ljekara

Naš kapiten o nastupu u NBA plej-ofu

E. J.

18.4.2015

- Ne ovisi od mene, sve je u rukama ljekara - komentar je kapitena naše košarkaške reprezentacije Mirze Teletovića za američke medije o onome što je doskora izgledalo gotovo pa nemoguće, a to je povratak na parket već u predstojećem plej-ofu NBA lige.

Naime, našem najboljem košarkašu i članu Brooklyn Netsa je u januaru dijagnostiricana embolija pluća. Prve su prgnoze govorile da bi proces liječenja trebao trajati barem šest mjeseci.

Srećom, oporavak je trajajo mnogo brže nego se pretpostavlljao, pa su ljekari Netsa jučer saopćili da su 29-godišnjem Jablaničaninu dozvoljene i "košarkaške aktivnosti", pa je on trenirao sa ekipom bez ikakvih restrikcija.

- Mirza je dobio dozvolu za košarkaške treninge. Bit će van liste aktivnih igrača za utakmice, ali ćemo na vrijeme saopćiti ako se to promijeni - ostavio je mogućnost nastupa našeg igrača otvorenim generalni menadžer Netsa Billy King.

Zvijezda Netsa, plejmejker Deron Williams, kaže da je bilo sjajno vidjeti bosanskohercegovačkog krilnog centra ponovo na parketu.

- Igrao je veoma dobro i nije promašio mnogo šuteva, to je sigurno - rekao je Williams.

"Mrežice" su u posljednjem meču regularne sezone izborile nastup u doigravanju Istočne konferencije, pa ih sutra u prvoj rundi, kao osmoplasirani tim Istoka, očekuje duel sa prvorangiranim Atlanta Hawksima.

Teletović je ove sezone odigrao 40 utakmica uz prosjek od 22,3 minute, 8,5 poena i 4,9 skokova.