BIH

Prodajom nakita do novca za liječenje tri mlade osobe

U četvrtak humanitarna izložba u kafiću "Theatar"

A.U.

17.4.2015

Izložba ručno pravljenog nakita pod nazivom „Umjetnost za život“ bit će održana narednog četvrtka u Theatre Caffeu, u cilju prikupljanja sredstava za liječenje troje mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Izložbu organizuju studentice iz Sarajeva Merjem Mujanović i Emina Bašić, a pored njihovih, bit će izloženi radovi još četiri djevojke iz naše zemlje.

screenshot-5M(lijevo) Mujanović (lijevo) i Bašić (desno): Pomažu onima kojima je to najpotrebnije

„Volimo praviti nakit, pa smo došli na ideju da na taj način i pomognemo mladim ljudima“, kazala je Mujanović za portal „Avaza“.

Dodaje da će posjetoci moći kupiti nakit, ali i ubaciti donacije u kutije bez kupovine.

„Ukupno nas ima pet, a planiramo da izložimo po 15 komada nakita za koji ćemo postaviti realne cijene, a svako će moći dati i više“, kazala je Mujanović.

11148926-882998311759197-1983911027-n

Napomenula je da su prostorije za izložbu dobili besplatno, te da je sponzor događaja pekara „Sito“ koja će osigurati zakuske.

Sav prikupljeni novac bit će iskorišten za liječenje osmogodišnjeg Almira Čelika iz Tešnja koji boluje od cerebralne hemiparese, hidrocefalusa i epilepsije, 21-godišnjeg Amara Kovačevića oboljelog od plućne embolije, te 14-godišnje Irme Subašić iz Tuzle koja ima tumor granuloznih ćelija. 

Početak izložbe planiran je u 19 sati.