CRNA HRONIKA

OBRAČUN NA STADIONU GRBAVICA Porodica tvrdi da je Tahirović napadnut i da nije htio pucati u Raščića nego u Zulića

Osumnjičeni za ubistvo predat Tužilaštvu KS

Am. K./ M.M.

17.4.2015

Izudin Izo Tahirović, osumnjičeni za ubistvo Mirze Raščića, koje se sinoć dogodilo u sarajevskom naselju Grbavica unutar prostorija Uduženja navijača FK Željezničar, predat je u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Nasilničko ponašanje

Nakon saslušanja osumnjičenog, postupajući tužilac će donijeti odluku da li će nadležnom sudu uputiti prijedlog da mu se odredi mjera pritvora.

Prema izjavama očevidaca unutar prostorija Udruženja navijača FK Željezničar neposredno prije ubistva došlo je do svađe.

Navodno, došlo je do žestokog međusobnog sukoba navijača, a Tahirović se potukao sa Amarom Zulićem, kojeg je sarajevska policija također uhapsila zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

mirza-rascic

Mirza Raščić: Preminuo na putu do bolnice

Tahirović je, navodno, u jednom trenutku otišao iz prostorija Udruženja, a potom se vratio i pucao u Raščića.

Izvor blizak porodici uhapšenog Tahirovića nam je kazao kako je on ustvari napadnut, te da je pucao nakon što su ga pretukli, te da nije htio ubiti Raščića nego je pucao  misleći da se radi o drugoj osobi.

Prema nezvaničnim informacijama Tahirović je htio upucati Zulića.

Raščić je preminuo na putu do bolnice, a Tahirović je pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija uhapsila u 03:20 sati.

Tokom današnjeg dana, policija je pretresla i kuću Tahirovića, no da li je nešto zaplijenjeno do sada nije saopćeno.

kuca

Policija danas pretresla kuću Izudina Tahirovića

Dženaza preminulom Mirzi bit će klanjana u subotu u 14 sati na gradskom groblju  "Vlakovo".

Poznati policiji

Tahirović je poznat sarajevskoj policiji i to zbog poslova sa drogom. On je u decembru 2009. godine hapšen zajedno sa Sanjinom Handžićem, u čijem je stanu pronađen kilogram marihuane, 60 grama spida, 50 tableta ekstazija, blizu 10.000 maraka, četiri mobitela i tri ručne radiostanice. Kod Tahirovića je tada pronađeno pet paketića marihuane pripremljenih za uličnu prodaju i poluautomatska puška.

Amar Zulić je također odranije poznat policiji  po učešću u vatrenim okršajima, ali i zbog drugih krivičnih djela.

Amar Zulic 10000

Amar Zulić: Uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Zbog pokušaja ubistva u Sa Klubu 2010. godine osuđen je na pet godina zatvora, a tada je teško ranio Amara Alikadića. Prije  nekoliko mjeseci Zulić je ponovo dospio u rubrike crne hronike i to kada mu je Adnan Ćurevac u Kaznenopopravni zavod Sarajevo pokušao dostaviti  drogu skrivenu u papučama.