CRNA HRONIKA

AUTOM POKUŠAO USMRTITI RIVALA Edin Mulić predat Tužilaštvu KS

Policija ga uhapsila kod sarajevskog zatvora

Am. K.

17.4.2015

Eldin Mulić (26) koji je jučer oko 11:35 sati u sarajevskoj ulici Sutjeska do broja 5, vozilom Nissan udario pješaka Sulju Planju i tereti se za krivično djelo pokušaj ubistva, predat je u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

privodjenje-a

Foto: S. Saletović (Nakon saslušanja u Tužilaštvu KS bit će odlučeno o daljim zakonskim mjerama koje će biti poduzete protiv osumnjičenog)

Nakon što bude saslušan u ovom Tužilaštvu, postupajući tužilac će odlučiti da li će nadležnom sudu   biti upućen prijedlog da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Podsjećamo, Mulić je nakon što je udario Planju naočigled mnogobrojnih očevidaca, pobjegao s mjesta događaja, a policija je prvo locirala njegovo vozilo kod nekadašnjeg kafića „Estrada“, a potom su Mulića sustigli kod KPZ-a.


Kada je vidio policiju Mulić je izašao iz vozila i počeo bježati no policajci su ga sustigli i uhapsili.

suljo-planja

Suljo Planja: Slomljene mu obje potkoljenice

Planja je, pak, zadobio teške tjelesne povrede odnosno frakture obje potkoljenice.

Motiv zbog kojeg je Mulić pokušao usmrtiti Planju nije saopćen.

Mulić je hapšen i u februaru 2011. godine sa Smajom Hadžimusićem (25), kojeg je 1. aprila prošle godine nevjenačna supruga Enisa Eminović (20) usmrtila zarivši mu nož u grudi. Ona je osuđena na pet i po godina zatvora zbog ovog ubistva.

S Mulićem je tada hapšen i Velid Hadžimusić (23).

Planja je, pak, također bio poznat kao konzument droga, no u zadnje vrijeme se, kako tvrde njegovi poznanici, smirio i osnovao porodicu.