NOGOMET

Je li napokon došlo vrijeme za finale?

Zrinjski igra u svom osmom polufinalu

Ma. P.

15.4.2015

Dvije pobjede u nizu vratile su nogometaše Zrinjskog u borbu za novu titulu, no Mostarci ove sezone do trofeja mogu i u Kupu BiH u kojem su osmi put stigli do polufinala.

U prethodne dvije sezone Zrinjski je tu zaustavljan od Željezničara i Sarajeva, a zanimljivo je da su Mostarci u prethodnih sedam polufinala samo jednom bili uspješni - 2008. godine, kada su jedini put i osvojili trofej. Pod Bijelim brijegom se nadaju kako je napokon došlo vrijeme za novo finale, a za to će morati eliminirati Olimpic.

- Želimo u finale, svakako, ali iste ambicije ima i Olimpic. Prva utakmica se igra na Otoci, a naš cilj je doći do rezultata koji bi nas približio finalu - izjavio je Vinko Marinović, trener Zrinjskog.

Strateg aktuelnog prvaka ne može računati na sve igrače.

- Milan Muminović je kartoniran, Ognjen Todorović nema pravo nastupa, a male su šanse da će zaigrati i Pero Stojkić, koji se povrijedio u subotu. Osim toga, ritam je dosta naporan, tako da ćemo, sigurno, malo i osvježiti momčad - dodao je Marinović.

U prethodne tri utakmice na Otoci Zrinjski je upisao dvije pobjede i remi, no u Mostaru se ipak ne žele uzdati u tradiciju.

- Svaka utakmica je priča za sebe. Iza Olimpica su tri pobjede u nizu u kojima nije primio nijedan gol, tako da znamo kako se radi o neugodnom protivniku - zaključio je Marinović.