AUTO-MOTO

Volvo se vratio u BiH

Kompanija KMAG BH proširila ponudu

M. T.

14.4.2015

Nakon nekoliko godina u kojima se zbog neuspjeha prethodnog zastupnika srozao, Volvo se na velika vrata vraća u Bosnu i Hercegovinu.

Odnedavno, svi koji žele kupiti Volvo mogu to učiniti u salonu u Rajlovcu, tačnije u salonu u ulici Safeta Zajke 181, koji je do sada bio isključivo namijenjen za automobile KIA-e.

Riječ je o globalnom potezu Volvo Car Groupa u cilju povećanja prodaje na području našeg regiona. Za novog uvoznika za Adria regiju imenovana je kompanija VCAG iz Ljubljane, koja je nastala na osnovu partnerstva danske kompanije „Nellemann" i slovenskog KMAG-a, koji je do sada na području BiH i regije distribuirao automobile KIA-e. Mreža u našem regionu za sada uključuje devet ovlaštenih zastupnika i dodatnih devet ovlaštenih servisera, a jedan je u Sarajevu.

Tako KMAG BH u prodajno-servisnom centru Volva u Rajlovcu, osim salona, ima i ovlašteni servis, stručno osposobljeni kadar i alat, što je dovoljno da adekvatno odgovori zahtjevima korisnika.  

A u ponudi ima sve popularnije modele Volva - S60, S80, V40, V60, V70, XC60, XC70, V40 Cross Country..., dok će uskoro stići i novi XC90.