CRNA HRONIKA

SARAJEVO Uviđaj završen, inspektor FUP-a uhapšen, ubijena bila frizerka!

U naselju Alipašino Polje

S.D./Dž. Bl./Ad.A.

14.4.2015

Pripadnici Policijske uprave Novi Grad sinoć u 22.45 sati obaviješteni su da je u stanu u naselju Alipašino Polje u ulici Bajrama Zenunija, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba ubijena.

Izlaskom na lice mjesta, policajci su zatekli beživotno tijelo Firzeta Bodven (Halkić) (49), rođena u mjestu Pogredina, općina Cazin, nastanjena na adresi gdje se ubistvo dogodilo.

Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovali su smrt Bodven.

ubistvo-ap-1

Uviđaj na licu mjesta obavili pripadnici MUP- a KS i dežurni tužilac

Također, u navedenom stanu zatečen je Haris Tabaković (44) rođen u Višegradu, nastanjen u Sarajevu, koji je izjavio da je iz vatrenog oružja usmrtio B.F. 

Tabaković je inače inspektor u FUP-u, a s 49-godišnjakinjom kojoj je, kako nezvanično saznajemo, iz službenog pištolja pucao u glavu, bio je u vezi. 

Na licu mjesta je pronađen i izuzet pištolj marke “Glock” i devet metaka.

Kako nezvnično saznajemo, Bodven je bila frizerka po zanimanju, i imala je svoj frizerski salon u Sarajevu.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, Tabaković je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.