BIH

Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva: Uvijek bismo zaštitili djevojku s maramom!

Treći ciklus serijala "Perspektiva"

Autor:A. Vr.

13.4.2015

Serijal "Perspektiva", koji Radio Slobodna Evropa realizuje u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) ušao je u treći mjesec emitovanja.

U pitanju je jednogodišnji serijal TV emisija o najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu kao što su nacionalna i vjerska netrpeljivost, ljubav i mržnja, suživot i komunikacija mladih različitih nacionalnosti, stereotipi i istine, miješani brak, pomirenje, rodna jednakost, selektivni abortusi, odnos prema LGBT populaciji i tolerancija.

U trećem ciklusu serijala "Perspektiva" srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva i Ilidže govore o najaktuelnijim društvenim temama. Voditelj i moderator je Brano Jakubović, član benda Dubioza Kolektiv. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Nakon prve epizode trećeg ciklusa u kojoj su svoje mišljenje o aktuelnim temama iznijeli srednjoškolci iz IV. gimnazije na Ilidži, snimljena je i druga epizoda u kojoj su učenicima iz srednje škole "28. juni" u Istočnom Sarajevu pušteni snimci sa kojih su saznali kako "dišu" njihovi vršnjaci iz drugog dijela grada.

Uvjerite se sami kakve su njihove reakcije: