NOGOMET

Baždarević: Emiru je najteže i sada ga treba pustiti na miru

Selektor reprezentacije BiH o otkazu našem stoperu u Bajeru

M. T.

12.4.2015

Otkaz koji je Bajer iz Leverkuzena danas uručio našem reprezentativnom stoperu Emiru Spahiću zbog fizičkog napadana zaštitata, iznenadio je selektora nogometne reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

Strateg državnog tima BiH izrazio je žaljenje što se sve ovako ekspresni i radikalno riješilo.

- Prilično sam iznenađen i u ovom trenutku je teško o tome i govoriti. Šteta je prvo za Bajer da izgubi jednog takvog igrača, ali i za Emira. Sigurno je da, kada fudbaler napravi neki incident, zbog toga treba i odgovarati, ali nekako mi je sve ovo ispalo brzo. Ne znam da li su ljudi iz kluba uopšte razgovarali sa Spahićem i od njega čuli šta se desilo i zbog čega je reagovao kako je reagovao – kaže Baždarević.

No, kada je riječ o Spahiću i reprezentaciji BiH, Meša nije htio puno govoriti.

- Emiru je sada najteže i treba ga malo pustiti na miru, da se sve ovo slegne i prođe. O reprezentaciji ćemo pričati poslije, jer sve što sada kažem može biti shvaćeno na mnogo načina. U svakom slučaju, bit ćemo mu na raspolaganju, da mu pomognemo da što prije sanira povredu i, ako treba, s njim radimo svaki dan – rekao je naš selektor.

Kao što je poznato, u susretu nakon kojeg je s prijateljima i bratom napao zaštitare, protiv Bajerna u Kupu Njemačke Spahić je zadobio povredu koja će ga odvojiti od terena na šest do osam sedmica. Nastup protiv Izraela 12. juna svakako mu je bio upitan, ali sada će biti još upitniji, jer je ostao bez kluba.