BIH

Takmičenje srednjoškolaca iz cijele BiH za najbolju biznis ideju

Američka trgovačka komora u BiH partner

Autor:Fena

9.4.2015

Američka trgovačka komora u BiH partner je dvodnevnog takmičenja 100 srednjoškolaca iz cijele BiH u preduzetništvu "Poslovni izazov", s ciljem da učesnici razvijaju svijest o biznisu i sve ono što je od velike važnosti kada se u budućnosti nađu na tržištu rada.

U saopštenju Američke trgovinske komore u BiH navodi se da se izvršni direktor ovog udruženja Violeta Čibukčić kao i prošle godine našla u ulozi žirija.

Ona je zajedno sa kolegama u žiriju ocjenjivala timove koji su imali zadatak da osmisle najkreativniju biznis ideju na polju recikliranja.

Kroz "Poslovni izazov" učenici razvijaju svijest o biznisu i preduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacione vještine, te unapređuju vlastito samopouzdanje.

Američka trgovačka komora u BiH vrlo rado i često podržava slične manifestacije, jer prepoznaje značaj ovakvih događaja.

Nagrade za prvoplasirani tim u vidu pet tablet računara obezbijedila je kompanija "M:tel", član Američke trgovačke komore.

Tri tima učesnika u takmičenju "Poslovni izazov" će krajem aprila predstavljati BiH na regionalnom takmičenju u Crnoj Gori gdje će odmjeriti preduzetničke snage sa srednjoškolcima iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Američka trgovačka komora u BiH osnovana je 2001. godine kao nevladino, neprofitno i nezavisno udruženje, kako bi se unaprijedili interesi i stavovi američkih i drugih stranih preduzeća u BiH, kao i preduzeća iz BiH u inostranstvu.

Ovo udruženje ima važnu ulogu u kreiranju pozitivne poslovne klime u BiH i promovisanju visokih standarda poslovne prakse. /kraj/bm/da