NOGOMET

Treba li Baždarević iz reprezentacije izbaciti standardnog prvotimca!?

Na početku kvalifikacija igrao uvijek od prve minute

N. K.

2.4.2015

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević uveo je dosta novina među Zmajeve od kada je stupio na svoju dužnost.

Posebno se to odnosi na igrački kadar gdje je popularni Meša u posljednje dvije utakmice protiv Andore i Austrije pozvao i dao priliku novim igračima.

Koliko su oni zadovoljili selektora ostaje da vidimo u bliskoj budućnosti, a velike su šanse da će neki stari igrači uskoro morati van reprezentacije.

Već se spominju imena Anela Hadžića, Avdije Vršajevića, Tina-Svena Sušića...

Upravo oko ovog posljednjeg su se uvijek vodile velike polemike zbog toga što je prijašnji selektor bio njegov amidža Safet Sušić.

Naime, mlađi Sušić je bio jedan od najstandardnijih u našoj reprezentaciji te je na početku kvalifikacija igrao sve utakmice od početka (Kipar - 62., Vels - 90. i Belgija 72 minute).

S druge strane, Baždarević mu je dao malu minutažu na prijateljskoj utakmici protiv Austrije te je protiv Andore bio na klupi, pa se već u javnosti čuje pitanja hoće li ovaj veznjak prosječnog Hajduka biti na sljedećem selektorovom spisku.

Podijeljenog mišljenja su i navijači Zmajeva. Dok jedni tvrde da reprezentaciji nisu potrebni igrači prosječnog kluba HNL drugi su mišljenja da i od Tine-Svena ima lošijih fudbalera s lošijom formom u reprezentaciji, kao i to da je on veliki potencijal bh. fudbala.

Šta će na kraju odlučiti Mehmed Baždarević ostaje da vidimo u nastavku kvalifikacija.