BIH

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

Magla u kotlinama

J. Be.

2.4.2015

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C):

Bjelašnica – 10; Ivan Sedlo – 4; Bugojno, Drvar i Kupres – 3; Jajce, Srebrenica i Livno – 2; Bihać, Sarajevo i Tuzla – 1; Sanski Most, Doboj, Banja Luka i Zenica 0; Zvornik 2; Stolac 3; Gradačac i Bijeljina 4; Mostar i Trebinje 5; Goražde i Neum 7 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 6 hPa je veći od normalnog i raste.
Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano. U jutranjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Poslije podne se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će u noći na petak u nizinama usloviti kišu, a u višim područjima snijeg. Vjetar ujutro slab. Sredinom dana se očekuje jačanje vjetra južnog i jugozapadnog smjera, koji će u noći promijeniti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C, na jugu Hercegovine do 18 °C.

U Sarajevu veći dio dana sunčano. Poslije podne naoblačenje, a u noći se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 °C.

U petak u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, ponegdje na istoku i sjeverozapadu Bosne je moguć pljusak kiše. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni.

U subotu nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i krajem dana sa kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od -3 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 10 do 18 stepeni.

U nedjelju nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 10, na jugu do 15 stepeni.