BIH

Direktori Doma zdravlja i ViK-a bit će kažnjeni jer nisu sebi smanjili plaće

RASTROŠNOST Oglušili se na zaključke OV

H. ČALIĆ

2.4.2015

Općinsko vijeće Gračanica odlučilo je kazniti rastrošne direktore javnih preduzeća i javnih ustanova koji su se oglušili na odluku o smanjenju plaća.

Vijećnik Ibrahim Hasić podnio je inicijativu da se dr. Zehri Karahasanović, direktorici JU Dom zdravlja, i Fuadu Aliću, direktoru JP „Vodovod i kanalizacija", naredi da u roku od mjesec svoje plaće usklade sa zaključcima OV Gračanica o uštedama, koja je donesena 18. marta 2014. godine.

- Ako se desi da se ovi direktori ogluše i na ovaj zaključak OV, uslijedit će sankcije. Članovi OV Gračanica svoje su paušale skresali, tražit ćemo i informaciju o naknadama upravnih i nadzornih odbora - kazao je Hasić.

Inače, direktorica Doma zdravlja, dr. Zehra Karahasanović prošle godine imala je prosječnu plaću od 3.283 marke, a direktor „Vodovoda i kanalizacije" Fuad Alić primao je u prosjeku 3.003 marke u prošloj godini. Dotle su direktori Dječijeg obdaništa imali 1.228, JU BKC 1.331, Centra za socijalni rad 1.665 maraka...

Novo zaduženje

Općinsko vijeće Gračanica odobrilo je zaduženje od milion KM kod komercijalnih banaka da bi se realiziralo nekoliko kapitalnih projekata kao što su izgradnju sportske dvorane, saniranje klizišta, završetak nove zgradu Općine, izgradnja potisnog vodovod za Malešiće i Babiće i sanirala puteve u Pribavi, Prijekom Brdu i Doborovcima i drugo.