BIH

Ambasada SAD: Građani BiH očekuju nova radna mjesta, vladavinu zakona, borbu protiv korupcije...

Reakcija na formiranje Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH

Fena

1.4.2015

Formiranje Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH omogućava izabranim zvaničnicima da se fokusiraju na zahtjevni plan reformi koji odmah treba početi rješavati, saopšteno je danas iz Ambasade SAD u BiH.

U saopštenju se navodi da građani BiH očekuju stvarni napredak u raznim oblastima, uključujući otvaranje novih radnih mjesta, vladavinu zakona, borbu protiv korupcije i napredak ka članstvu u euroatlantskim institucijama.

Sada je pravi trenutak za vlasti BiH da počnu raditi na nizu izazova i prioriteta s kojima se suočava ova zemlja, poručuju iz Ambasade SAD.

- Novi pristup EU pruža BiH priliku koja se ne smije propustiti. Radujemo se da nastavimo pružati podršku težnjama BiH ka članstvu u evropskim i evro-atlantskim integracijama, zajedno sa našim evropskim i drugim međunarodnim partnerima, napominje se u saopštenju.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH jučer je potvrdio imenovanje novog saziva Vijeća ministara, a Predstavnički dom Parlamenta FBiH je potvrdio imenovanje federalne Vlade, čime je okončan proces formiranja vlasti na nivou BiH i FBiH.