OSTALI SPORTOVI

Treći međunarodni turnir "Rukomet je moja budućnost"

U naredna četiri dana u Bugojnu

Autor:A. M.

1.4.2015

Bugojno će narednih dana biti grad rukometa. U dvorani KSC-a održavat će se 3. Međunarodni rukometni turnir za mlade “Rukomet je moja budućnost” na mkojem će nastupiti osam kadetskih selekcija.

Organizatori i ovog turnira su Rukometni savez Katara i Muški rukometni klub „Iskra“. Najzaslužniji za sada već tradicionalni turnir u Bugojnu je Asim Šahman, dugogodišnji igrač i trener RK Iskra, koji dugi niz godina radi u rukometnom sportu u Kataru.

- Uz četiri reprezentacije: Sloveniju, Hrvatsku, Poljsku i Katar, koje u augustu nastupaju na Svjetskom prvenstvu za kadete u Rusiji, na turniru učestvuju i selekcije: Srbije, Slovačke, Makedonije i Bosne i Hercegovine.ž

U odnosu na prethodna izdanja ove godine turnir bi trebao biti još kvalitetniji, jer će za selekcije učesnice svjetske smotre u Rusiji predstavljati izuzetno dobru provjeru - kaže Šahman i posebno naglašava kako je turnir poboljšan i u smislu suđenja. Angažovano je pet sudijskih parova sa IHF licencom.

Reprezentacije su podijeljene u dvije grupe. U grupi „A“ su : Slovenija, Hrvatska, Srbija i Slovačka. Grupu „B“ čine : Poljska, Katar, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Tokom četiri dana trajanja poklonici rukometa u zagrijanoj dvorani KSC-a imat će priliku vidjeti 20 veoma kvalitetnih utakmica. Prvi susret,  je sutra u 9.30 sati, a sastaju se Slovenija i Srbija. Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za danas(četvrtak) u 16,30 sati, dok će turnir biti okončan proglašenjem najboljih pojedinaca i reprezentacija u nedjelju, 5. aprila  nakon finalne utakmice koja počinje u 16 sati.