BIH

Granična policija spasila državljanku Hrvatske u centru Gradiške

Ženu pronašli bez svijesti spred ugostiteljskog objekta

Redakcija

1.4.2015

Policijski službenici Terenskog ureda Sjeverozapad - Gradiška Granične policije BiH jučer su oko 19.30 sati ispred ugostiteljskog objekta u centru Gradiške uočili žensku osobu kako leži bez svijesti.  Nakon što su joj pružili vještačko disanje i prvu pomoć, predali su je pripadnicima Hitne pomoći koji su je transportovali u Dom zdravlja Gradiška.

Naknadno je utvrđeno da se radi o državljanki Republike Hrvatske rođenoj 1995. godine, te da je izvan životne opasnosti.

Kako se navodi u saopćenju, policijski službenici Granične policije BiH su i prošle sedmice učestvovali u spašavanju ljudskog života. Naime, 25. marta 2015. godine oko 21.30 sati tokom nadzora graničnog pojasa pripadnici Jedinice granične policije Brčko su na lokalitetu Brezovog polja uočili vozilo u plamenu koje se nalazilo u kanalu van kolovoza.

Nakon što su ugasili požar, policijski službenici su iz vozila marke Volkswagen Caddy izvukli vozača koji nije bio životno ugrožen i službenim vozilom ga prevezli u Urgentni centar Bolnice Brčko. Naknadno je utvrđeno da se radi o bh. državljaninu rođenom 1949. godine, a predmet je predat u dalju nadležnost Policiji Brčko distrikta.