BIH

Premijer Novalić preuzeo dužnost od Nikšića

Primopredaja u vlasti FBiH

Redakcija

1.4.2015

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, čije imenovanje je potvrđeno jučer na 4. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i dosadašnji premijer Nermin Nikšić sastali su se jutros u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu radi formalne primopredaje dužnosti.

primopredaja3

Obostrano je konstatirano da je dokumentacija u vezi s radom Ureda premijera Federacije BiH u proteklom mandatnom periodu sačuvana u Uredu premijera Federacije BiH i u Arhivu Generalnog sekretarijata Vlade FBiH.

primopredaja2

Nikšić je ovom prilikom posebno upoznao Novalića s prijedlozima zakona koje je Vlada Federacije BiH utvrdila, ali je njihovo prosljeđivanje u parlamentarnu proceduru odgođeno do imenovanja novog saziva Vlade FBiH kako bi se njeni članovi očitovali o njima, te ih uputili u parlamentarnu proceduru.

primopredaja1

Uz zapisnik, koji je potpisan, su tabelarno navedeni ovi zakoni i drugi akti koje je Vlada FBiH utvrdila i uputila u parlamentarnu proceduru u periodu od 2011. do 2015. godine, te njihov status.

primopredaja5

Dosadašnji premijer je istakao da će za sve dodatne podatke biti na raspolaganju premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću.