CRNA HRONIKA

Uhapšen Šaban Delić, koji je pucao u Bifeu "Nisko" na Alipašinom polju

Nakon što mu je ukazana pomoć u KCUS-u

A. Ka./ A. Vr.

1.4.2015

Pripadnici MUP-a KS, kako saznaje "Avaz" uhapsili su rano jutros Šabana Delića zbog sumnje da je učestvovao u tuči i pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 20.30 sati u Bifeu "Nisko" na Alipašinom polju, a čiji je vlasnik Nijaz Nisko Karkelja.

Delić je uhapšen nakon što mu je ukazana pomoć u KCUS-u nakon zadobijenih povreda u tuči.

Podsjetimo, policiji su sinoć oko 20.30 sati uznemireni građani prijavili da je došlo do pucnjave u ugostiteljskom objektu Bife "Nisko" na Trgu međunarodnog prijateljstva u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Građani su čuli rafalnu pucnjavu.

551af7d9-f850-4006-92a9-06ffb0094cfb-a2-718x446

- Pacijent B.B. (49) zadobio je frakturu nosa i upućen je na dalje liječenje na Kliniku za uho, grlo i nos. Pacijent D.Š. zadobio je povrede glave i najvjerovatnije će biti zadržan na daljem liječenju u Klinici za Maksilofacijalnu hirurgiju - kazala je Muamera Šehić, portparol KCUS -a.

Među povrijeđenima nije Nijaz Karkelja Nisko, vlasnik objekta.

Podsjećamo, Karkelja je prije sedam dana ranjen u pucnjavi koja se dogodila na istom mjestu.

Karkelju su tada napali Šaban Delić i Enes Hrvo. Oni su po ulasku u njegov objekt nasrnuli na njega a Hrvo je potegao pištolj i ranio Karkelju.

Obojica su pobjegli a Karkelja je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Iako je tada zadobio ustrijelnu ranu grudnog koša, on je nakon ukazane pomoći samovoljno napustio bolnicu. Delić je naknadno uhapšen, i u međuvremenu je pušten na slobodu, a Hrvo je i dalje u bjekstvu.