NOGOMET

Dragović o sukobu sa Džekom: Varnice su u fudbalu svakodnevnica, sve je dobro prošlo

Kapiten Zmajeva branio Muhameda Bešića

Autor:A. Vr.

1.4.2015

Utakmica između Austrije i BiH protekla je bez incidenata, izuzimajući detalj iz 63.minute kada je, nakon starta Muhameda Bešića nad igračem Austrije, Aleksandar Dragović je prišao i rekao nešto Bešiću, što je dovelo do žestoke reakcije Edina Džeke. 

Dragović je naprije pokušao ući u fizički sukob sa Bešićem, a onda mu je dobacio nešto što je razbijesnilo našeg kapitena. 

Navodno, Dragović je Bešića uvrijedio na nacionalnoj osnovi, a ono što se moglo primjetiti je da mu je Džeko odgovorio sa "još samo jednom!"

Aleksandar Dragović, defanzivac Dinama iz Kyeva i reprezentacije Austrije zadovoljan je konačnim ishodom sinoćnje utakmice.

Vezana vijest >>> KAPITENSKA REAKCIJA Džeko stao u odbranu Bešića

- Možemo biti zadovoljni remijem protiv jake reprezentacije kakva je Bosna i Hercegovina. Dali smo svoj maksimum i bili bliži pobjedi, ali na kraju nismo uspjeli ostvariti cilj koji smo imali prije meča. Na greškama trebamo naučiti, kazao je Dragović i dodao:

- Varnice su u fudbalu svakodnevnica. Sve je dobro prošlo. Sportski smo se rukovali na kraju utakmice, prokomentarisao je Dragović.