CRNA HRONIKA

Sarajevo: U "Bifeu Nisko" na Alipašinom Polju korištena automatska puška

Još jedan obračun u glavnom gradu BiH

A.Ka. / Am. K.

31.3.2015

U "Bifeu Nisko" koji se nalazi u sarajevskom naselju Alipašino Polje, večeras oko 20.30 sati dogodila se pucnjava, potvrđeno nam je iz MUP-a KS.

Kako saznajemo, u pucnjavi je korištena automatska puška. Neposredno nakon pucnjave izbila je tuča i tom prilikom povrijeđene su dvije osbe, koje su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

- Pacijent B.B. (49) zadobio je frakturu nosa i upućen je na dalje liječenje na Kliniku za uho, grlo i nos. Pacijent D.Š. zadobio je povrede glave i najvjerovatnije će biti zadržan na daljem liječenju u Klinici za Maksilofacijalnu hirurgiju - kazala je Muamera Šehić, portparol KCUS -a.

Među povrijeđenima nije Nijaz Karkelja Nisko, vlasnik objekta.

Podsjećamo, Karkelja je prije sedam dana ranjen u pucnjavi koja se dogodila na istom mjestu.

nisko-k

Karkelja: Prošle sedmice bio ranjen u grudni koš

Karkelju su tada napali Šaban Delić i Enes Hrvo. Oni su po ulasku u njegov objekt nasrnuli na njega a Hrvo je potegao pištolj i ranio Karkelju.

Obojica su pobjegli a Karkelja je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Iako je tada zadobio ustrijelnu ranu grudnog koša, on je nakon ukazane pomoći samovoljno napustio bolnicu. Delić je naknadno uhapšen, i u međuvremenu je pušten na slobodu, a Hrvo je i dalje u bjekstvu.