BIH

Predloženo otvaranje stečajnog postupka u RTV Istočno Sarajevo

Sudija Okružnog privrednog suda donijet će u narednih nekoliko dana rješenje

Autor:Srna

31.3.2015

Privremeni stečajni upravnik u Radio-televiziji (RTV) Istočno Sarajevo Radoslav Bratić predložio je danas otvaranje stečajnog postupka u ovoj medijskoj kući.

Vršilac dužnosti direktora RTV Istočno Sarajevo Brane Ilić izjavio je da je Bratić na ročištu o utvrđivanju uslova za pokretanje stečajnog postupka u ovoj medijskoj kući, koje je održano u Okružnom privrednom sudu Istočno Sarajevo, konstatovao da ima osnova, odnosno da postoje uslovi, za pokretanje stečajnog postupka.

Ilić, koji je prisustvovao ročištu, rekao je da će stečajni sudija Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu Dragan Borovčanin donijeti u narednih nekoliko dana rješenje da li postoje uslovi za pokretanje stečajnog postupka u RTV Istočno Sarajevo.

Borovčanin je 17. februara donio rješenje kojim se pokreće prethodni postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka u RTV Istočno Sarajevo i za privremenog stečajnog upravnika imenovao Bratića.

Ovo rješenje doneseno je nakon što je uplaćeno 5.000 KM depozita i 100 KM na ime takse, čime je ispunjen uslov koji je naložen rješenjem Okružnog privrednog suda Istočno Sarajevo od 4. februara o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja uslova otvaranja stečajnog postupka u RTV Istočno Sarajevo.

Ilić je 19. decembra Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu predao prijedlog za pokretanje stečaja u ovoj medijskoj kući.