NOGOMET

Blažević: Srbija bi sa mnom bila šampion svijeta!

Poznati hrvatski trener svojom izjavom ponovo uzburkao javnost

Autor:(D. K.)

31.3.2015

Poznati hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević ponovo je uzburkao sportske duhove na ovim prostorima, iako nije pogodio da će Srbija pobijediti Portugal u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

On je novinaru tog lista prenio i "recept" za uspjeh srbijanske reprezentacije.

- E, moj sine, zaj**ao sam i sebe i vas neki dan. Rekoh vam da napišete da ćemo da pobijedimo, ali opet izgubismo. Poslije svega, duboko sam razočaran - izjavio je Blažević za “Alo” i naglasio da igrači srbijanske reprezentacije ne daju maksimum u nacionalnom timu.

- U tome i jeste najveći problem “Orlova”. Ti fudbaleri nekako mekano ulaze u mečeve reprezentacije. Trebalo bi da ginu, da znoj lije sa njih, da se bore dokle god imaju snage, da bar borbenošću zadovolje napaćeni narod ako već nema rezultata. Čitam i čujem kako ih u Srbiji nazivaju dunsterima, a raja je uvijek u pravu - kazao je Blažević i dodao da bi upravo on bio idealni selektor srbijanske reprezentacije.

- Sa tom koncentracijom talenta, uz moje znanje i iskustvo, pa bili bi prvaci svijeta! Imate strašan tim, ali ga treba motivisati. A ko bi to uradio bolje od mene? - uvjeren je Blažević.