BIZNIS

"Raiffeisen banka" već 11. put izabrana za najbolju u BiH

Prema ocjenama "Global Finance" magazina

Mi. K.

31.3.2015

Već jedanaesti put, "Raiffeisen banka" proglašena je najboljom u Bosni i Hercegovini.

Ovu titulu dodijelio joj je renomirani poslovni magazin "Global Finance" u svom izboru najbolje banke na tržištima u razvoju u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Kriteriji za dodjelu ove nagrade uključivali su rast aktive, profitabilnost, strateške odnose, usluge za klijente, konkurentne cijene te inovativne proizvode.

- Ova nagrada je snažan motivacioni faktor za unaprjeđenje našeg poslovanja u budućnosti a ista je također i potvrda ispravnosti našeg poslovnog modela u čijem je fokusu klijent i njegove potrebe. Iako je iza nas ekonomski veoma izazovna godina, pogotovo uzimajući u obzir poplave koje su zadesile ovu zemlju i region, "Raiffeisen banka" zadržala je svoju poslovnu stabilnost i tržišnu poziciju. Također, u 2014. godini prvi smo na ovom tržištu ponudili uslugu faktoringa za pravna lica, uveli POS uređaje za prihvat kartica putem kojih je moguće vršiti beskontaktno plaćanje, kao i beskontaktne kartice koje omogućavaju brže i sigurnije plaćanje -  kazao je Karlheinz Dobnigg, direktor ove banke u našoj zemlji te dodao da uvijek nastoje slijediti tržišne trendove, unaprijediti svoju ponudu te biti drugačiji i inovativniji.

Magazin "Global Finance" više od 20 godina bira banke s najboljim rezultatima na tržištima u razvoju, a njihov izvještaj obuhvata najbolje banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Latinskoj Americi, Azijsko – pacifičkom regionu, zatim na Srednjem Istoku te u Africi.