GLOBUS

Manekenka ili špijunka: Nestala Borisa Nemcova ljubavnica!

Lažna adresa stanovanja

(Mi. K.)

31.3.2015

Ana Durickaja (23), manekenka i djevojka ubijenog ruskog vođe oporbe Borisa Nemcova, je nestala, piše Corriere della Sera, a prenosi portal "24 sata hr.".

Anu je nakon ubistva Nemcova u Moskvi ispitala ruska policija.

Nakon toga se htjela vratiti u Ukrajinu, no navodno joj to nisu odmah dopustili. Ipak ubrzo se pojavila informacija da je ipak napustila Rusiju i da se vratila u rodnu Ukrajinu.

Na adresi na kojoj navodno živi, tražili su je novinari Corriere della Sera. Nisu je našli. Djevojka koja živi u stanu do, kaže kako je adresa lažna.

- Čitala sam o tome u novinama. Ja sam tu pet godina i ona tu nikada nije stanovala. Prije nekoliko mjeseci u taj je stan došao prespavati vojnik - rekla je susjeda.

Navodno jedino ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, premijer, ministar policije i šef tajne službe znaju gdje je Ana.

Zbog toga su se pojavile špekulacije da je Ana možda špijunka. Osim Ane, nestala je i njena majka Ina. Radila je kao medicinska sestra u lokalnoj bolnici, a u međuvremenu je prijavila bolovanje i otada nije došla na posao.

Anin brat ispisan je iz gimnazije i također se ne zna gdje je.

Boris Nemcov oštar kritičar Vladimira Putina, ubijen je u februaru ove godine dok je šetao s Anom. Ubijen je uoči skupa protiv ruske intervencije u Ukrajini.

Zbog ubistva je policija uhapsila četvero ljudi, a dvoje njih su bili pripadnici policije u Čečeniji.

Peti koji je trebao biti priveden se ubio. Na kraju su osumnjičena dvojica, od kojih je jedan Zaur Dadajev priznao ubojstvo. Borci za ljudska prava tvrde da je ubojstvo priznao jer su ga mučili.