BIH

MJEŠTANI LJUTI Kilometarske kolone na magistralnom putu M-4 stvaraju haos

Počela rekonstrukcija mosta na potoku Dubokovac u Velikoj Brijenici

H. ČALIĆ

31.3.2015

Skoro godinu dana magistralni put M-4 Tuzla- Doboj, zbog oštećenog mosta Dubokovac, u općini Doboj Istok, vozačima pravi veliki problem jer ovom dionicom prolaze uz pomoć signalizacije i uz često duga čekanja.

Sada, kada je došla na red sanacija mosta, koju finansira Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za krajnjeg korisnika JP Ceste FBiH, problemi s odvijanjem saobraćaju su postali još složeniji, a vozači i mještani nervozniji.

Idu potokom

Izvođač radova, kompanija  HP "Investing" iz Mostara i podizvođaći MG BH iz Sarajeva, su umjesto da, dok traje sanacija mosta, urade propisan alternativni put, uz magistralu, da ga naspu i osposobe za koliko-toliko normalan saobraćaj, sve su improvizovali, pa se i putnički automobili i teretnjaci kreću buklvalno potokom.

kilometarske-kolone-stvaraju-haos-u-naseljima-doboj-istoka

- Ovako nešto ima samo kod nas, nigdje više. Da su investitori i izvođači radova htjeli, mogli su alternativni put osposobiti da se ne stvaraju kolone duge više kilometara. Nama u Doboj Istoku je paralisan život, mi svojim vozilima ne možemo doći do svojih kuća i fabrika, do njiva u polju. Ovo je katastrofa - kaže Vesad Mujić iz Klokotnice.

Nema odgovora

Iz preduzeća "Ceste FBiH" nisu imali odgovor na pritužbe građana i vozača, koji u dugim kolonama čekaju i više od pola sata. Ne brinu iz ovog javnog preduzeća ni na nemile scene na ovoj dionici,na  saobraćajne nezgoda, tuča vozača, nevolje građana.