LIFESTYLE

URNEBESNA PRIČA O KOŠARKAŠU Što biste vi napravili da se ovako prezivate?

Rođeni Brazilac koji i gra u Kanadi

Autor:A. Vr.

30.3.2015

Posljednje dvije godine kanadski univerzitetski košarkaš po imenu Guilherme 'Guy' Carbagiale Fuck nosio je na poleđini svog dresa ime "Guy Carbagiale" kako bi zadovoljio svog trenera.

Ali sada je odlučio glasno i jasno reći svoje prezime koje ima neugodan prizvuk onima koji znaju njegovo značenje na engleskom.

"Igram u jako malom gradu. Kako bih izbjegao konflikt sa društvom, zamolili su me u klubu da koristim svoje prvo i srednje ime", rekao je Fuck za CBS Sport.

Fuck je inače rođen u Brazilu i kaže da je njegovo prezime postalo problem tek kada se preselio u SAD da bi igrao košarku. On tvrdi da je njegovo prezime njemačkog porijekla i da znači lisica (lisica na njemačkom kaže se fuchs, op.a.).

Nakon što je njegova ekipa, Medicine Hat Rattlers iz jugoistočne Alberte, završila sedma u kanadskom univerzitetskom prvenstvu on je napokon odlučio naglasiti svoje prezime.

"To je moje prezime i ponosan sam na njega. Nema veze ako znači nešto loše. Želim imati djecu i želim da se prezime Fuck proširi", dodao je košarkaš, a vijest o njemu i njegovom prezimenu prenijeli su svjetski mediji.